Lokal flygning med Krille & Mats

Idag kom vi iväg på den flygning som blev inställd i förra veckan på grund av det dåliga vädret. SE-KMO var nyservad och stod parkerad utanför flygservicen. Krille satt bak och filmade större delen av flygningen medan Mats, som tidigare haft flygcertifikat, fick sitta fram. När vi lämnat Bromma kontroll fick Mats ta över och känna på spakarna. Och visst hade han känslan kvar hur man kontrollerade planet, trots att det var 13 år sedan han släppte sitt certifikat.
Flög bort till Stallarholmen och över Strängnäs där Kia och Christer stod ute på tomten och blinkade med en ficklampa. Visst såg vi er där nere. 🙂

Mariefred passerades och jag kollade med mina passagerare om de ville åka längre men de var nöjda. Mörkret hade fallit och vi flög in mot Bromma igen och förberedde oss för en mörkerlandning.
Bromma tornet: ”Sigurd Martin Olle, på börja inflygningen som nummer två. Du får ett jetplan bakom dig så förbered för att eventuellt avbryta landningen.”
Okej, här fick man inte slöa vid landningen. Det blev en kort inflygning med en normal landning men fick sen göra en kraftig inbromsning och svänga av mycket tidigare än normalt för att ge plats åt bakomvarande jetplan.

Extra kul att Krille filmade mörkerlandningen. Såg bra ut det lilla jag fick se i kameran, så nu ser jag fram mot att få se hela filmen. Mina passagerare var nöjda så det kan säkert bli fler flygturer framöver.

pa180039.jpg
SE-KMO

img_2471_2.jpg
Krille

pa180045.jpg
Mats
flyg-002_5.jpg
Förbereder GPS:n
pa180043_3.jpg
Kontroll före flygning

pa180041.jpg

pa180052.jpg
Checklistan kontrolleras.
pa180059_2.jpg
Startat bana 30 på väg mot 1500ft

pa180063.jpg

pa180073_5.jpg
Krille med kameran

img_2475_2.jpg

pa180069.jpg
Befälhavare och Styrman
pa180078.jpg
Parkerat och klart.

Annonser
Explore posts in the same categories: Flyg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: