H50P

Har lagt ner en del tid de senaste kvällarna åt att läsa pärmen H50P (finns även på nätet) som betyder, Halvering av privatflyghaverierna. Inser vilka bra dokument den innehåller för repetition kring flygning. Lättläst och med bra bilder och illustrationer. Efter att skrivit flygprovet är det mycket som tynar bort, men som lätt kan fräschas upp med att lägga tid på att läsa H50P.
Vad betyder TCU? Towering Cumulus, Upptornande Cumulus. Hmm, hade jag glömt men fanns att läsa i H50P. En av mina teorilärare under flygutbildningen sa en gång att allt man lärt sig under teorikurserna tappar man suksesivt efter avklarat flygprov, utom radiokommunikation som man bara blir bättre och bättre i. Kan ligga något i det i alla fall för oss privatflygare.

Även Statens Haverikommisson brukar jag besöka för att läsa om haverier och tillbud. Skadeglädje tänker ni nu. Nej, det handlar om att ta åt sig och lära av andras misstag så man skälv inte sätter sig i liknande situationer. Det finns också många utdrag från Haverikommissonen i H50P. Så nu när vädret är som det är under hösten med blåst och regn, då kan man träna flygandet på andra sätt så som att läsa H50P.

Annonser
Explore posts in the same categories: Flyg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: