Flög ner till Skavsta

Vilken härlig vecka. Började veckan med att på måndagen gå på Peter LeMarcs konsert på Circus, och vilken höjdare det var. Efter 14 års uppehåll gör han åter igen scenframträdanden, och på vilket sätt han gör det. Det blev en dunder succé. Ni som har lyckats få en biljett till de andra konserterna har verkligen något att se fram emot.

På fredag var det åter konsert dags och denna gång med Lars Winnerbäck som spelade på Annexet i Globen. Hade tur eftersom en kollega på jobbet hade två biljetter över som jag köpte. Åter igen fick vi se en bra konsert som länge varit slutsåld.

På fredagen såg jag att det skulle bli kanonväder på lördag och ringde till flygklubben för att kolla om någon kärra var ledig. Jo då, SE-KMO var ledig fram till 12.00 så den bokade jag. Ringde sen runt för att kolla om någon var intresserad av att följa med på en sväng. Niclas nappade och vi bestämde att vi skulle ses kl.08.30.

Klarblå himmel och nästan vindstilla, vilken härlig dag! Vi drog ut SE-KMO från hangaret och gjorde oss klara för start till Skavsta. Men SE-KMO hade vaknat på fel sida idag och var lite kinkig. Det tog en stund innan den startade men sen gick det bra. Lättade från bana 30 och tog sikte på Svartsjö.

flyg-med-niclas-0051.jpg

flyg-med-niclas-006-1.jpg

Ropade upp Stockholm CTR efter att lämnat Bromma CTR och fick nu stiga till 3000ft. Det blev en fin flygtur och vi flöt fram, inget skumpande idag inte. Gick ner på Skavsta på bana 26 och svängde av efter landning för att taxa på bana 16 som visade sig vara snorhal. Man fick vara extra försiktig med bromsarna. Stannade till en kort stund hos Nyköpings flygklubb. Jag knappade om GPS:en för nästa rutt som skulle gå via Västerhaninge.

flyg-med-niclas-0091.jpg

Startade igen och lämnade via Lidsjön och tog kurs mot TRS. Fick en vy över den nya motorvägen som nu byggs mellan Stockholm och Nynäshamn. Kontrollerade med Stockholm CTR att inte R-område R96 var aktivt. Fick klartecken och vi kunde nu fortsätta över Ösmo och ut över Horsfjärden. Vid Årsta havsbad gjorde vi en 360 så Niclas fick en extra titt på föräldrahemmet. Flög vidare över Västerhaninge och mot Bromma CTR. På ATIS fick jag veta att bana 12 nu var i användning, så då valde vi att gå öster om Bromma CTR med sikte på Edsviken.

flyg-med-niclas-0121.jpg

 

Flög över Tyresö slott och Saltsjöbaden och vidare till Täby galoppbana. Efter inpassage vid Edsviken började Niclas att tjoa om att han såg jobbet. Inte så svårt att missa eftersom vi flög precis bredvid Kista Tower där han jobbar.

flyg-med-niclas-0231.jpg

flyg-med-niclas-0301.jpg

flyg-med-niclas-0311.jpg

flyg-med-niclas-0321.jpg

Niclas var lyrisk efter flygningen och skulle nu hem och plugga flygteori, han har snart prov i Human Performance and Limitations.

Annonser
Explore posts in the same categories: Flyg

3 kommentarer på “Flög ner till Skavsta”

 1. PC Says:

  Det var helt magiskt idag! Tog mig en tur över Arlanda med SE-IBX, en trevlig upplevelse 🙂

 2. Bosse Says:

  Kan inte annat än att hålla med. Det kan inte bli mycket bättre flygväder än vad det var idag. 🙂

 3. Per Julius Says:

  Hei
  DU har noen fine bilder av Stockholm fra luften. Jeg er PPL-flyger i Norge og tenkte skrive litt om Stockholm og Bromma i vårt flyblad. Kunne vi bruke et par av de 4 stk jpg du har her (de fire siste) med STO og approach til BMA?
  i såfall send de til meg som jpg til min mail
  perjulius@hotmail.com

  he en herlig flygande helg


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: