Inget beslut togs om Brommas framtid

Igår skulle kommunfullmäktige ta beslutet om Bromma flygplats framtid. Brommaavtalet är redan påskrivet för 30 år men det gäller inte innan beslut har fattats i kommunfullmäktige. Trots flera timmars debatt kom inget avgörande beslut om Brommas framtid utan man beslutade återremittera ärendet.

Ska man tro på den undersökning Skop lät göra bland 1.000 invånare i Stockholm så vill 61% behålla Bromma flygplats, och jag ansluter mig till den skaran.

50.000 bostäder genererar 30.000 bilister som åker till arbetet varje dag. Det blir 60.000 om dagen och på en månad blir det 1,2 miljoner resor till och från Bromma.” 

Alternativet till flyget är att bygga 50.000 bostäder på Bromma och det skulle generera en hel del biltrafik. Frågan är om Tranebergsbron skulle klara av den trafiken till och från Stockholm. Det är nog bättre att behålla flyget och flyga över bron. 🙂

Eftersom jag är flygare på Bromma så följer jag detta med stort intresse. Efter nedläggningen av Tullinge flygfällt och nu Barkarby så finns det inte många flygplatser kvar i närområdet om nu även Bromma skulle försvinna. Med tanke på alla privatflygare som drabbas så kommer vi säkert bli färre som fortsätter med flyg i Stockholmstrakten, och det vore ju tråkigt. Men jag tror att beslutet kommer bli ett ja eftersom flygplatsen är ett stort dragplåster för Stockholm och näringslivet, och det vore inte helt fel även för oss privatflygare.

Annonser
Explore posts in the same categories: Flyg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: