Studiopublik till Extra Extra

ee.jpg

I höstas anmälde jag och Leena oss till att sitta med som studiopublik under inspelningen av TV programmet Extra Extra som sänds på TV3. Vi blev inbjudna och var med på två av inspelningarna förra året. Nu finns vi med på deras maillista och har blivit inbjudna som studiopublik igen och kommer att gå och titta på ett par av inspelningarna under våren. Inspelningen av Extra Extra sker i SVT:s studio 4 på Gärdet i Stockholm.

Igår var vi där för att vara studiopublik. När vi kom in i SVT:s reception så var det folktomt, förutom tre andra personer som såg lika förvånade ut som oss. De andra gångerna vi varit där hade det varit fullt av folk vid receptionen. Hade vi tagit fel på dag? Tog fram inbjudan och ser att det nu börjar en kvart tidigare mot hur det var förra året. De andra som stod bredvid oss skulle också in som publik och vi bad receptionisten ringa till studiovärden. De skulle skicka upp en vaktmästare som skulle släppa in oss, och vi kunde en kort stund senare ta plats på läktaren.

Vad kostar det då att få komma med som studiopublik? Det är faktiskt helt gratis med det ställs några enkla krav. Tycker man något är roligt, applådera och se glad ut. Tycker man något är jätte roligt, applådera ännu mer och tjoa. Kan man uppfylla de enkla kraven så får man fler inbjudningar till en timmes gratis och rolig underhållning.

Inspelningen tar lite mer än en timme och då är det show hela tiden förutom i början då visa regler ska gås igenom. Sen klipps det bästa ihop till en 30 minuters program, eller lite kortare eftersom det också är reklamavbrott.
Programmet kommer att sändas på lördag kl.22.00 på TV3.

När man lämnar studion och går ut passerar man andra studios där man kan titta in. I den närmsta studion finns kulisserna uppställda till programmet Morgonsoffan och lite längre ner en studio med kulisser som vi inte kände igen, men som såg ganska annorlunda ut.

När vi senare på kvällen satt och tittade på tv, ser vi en trailer om ett program som börjar på TV1 den 5:e april och heter Glasklart. Det är där kulissen som vi passerat kommer att användas.

Annonser
Explore posts in the same categories: Övrigt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: