En händelserik dag på Bromma

Det hände en hel del saker ute på Bromma igår. Jag var personligen inte där men har fått det berättat för mig om vad som hände.

Micke skickade mig en kommentar igår om att det var fullt pådrag när SE-LAI skulle landa. Jag har frågat runt om vad som hänt och har fått lite knapphändig information.
När SE-LAI kom in för att landa på Bromma, indikerade lampan för landningsstället att noshjulet inte var helt ute. Larmet gick och ett pådrag med brandbilar och ambulanser sattes i beredskap. LAI kunde iallafall landa utan problem och allt gick bra. Troligen är det fel på indikatorn men det får mekanikern senare dra en slutsats om. Planet står nu på verkstan så svaret kommer säkert ganska så snart.

Så var det det där med aktivisterna som stormade in på Bromma flygfält för att försöka förhindra en utvisning. Ombord på planet trodde aktivisterna att en 23:årig eritrean befann sig för att flygas ut från landet. Men i skälva verket var det ett av regeringsplanen och ombord satt Moud Olofsson på väg till ett EU-toppmöte. Tre personer lyckades ta sig förbi staketen och sprang ut på banan för att stoppa planet. De greps av polisen och kan säkert räkna med hårda straff.
Att springa ut på en bana med startande och landande plan kan leda till stora katastrofer.

Annonser
Explore posts in the same categories: Flyg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: