Red Bull Air Race i Rotterdam 2008

Red Bull Air Race blev en blöt men trevlig upplevelse för oss. När vi kom fram till Red Bull området såg vi en informationstavla med tider och insåg att vi var lite tidiga. Vi hade missuppfattat starttiden och det var insläppet som öppnade kl 12.00 och tävlingen skulle starta kl 14.00. Inne på Red Bull området gick det ingen nöd på oss. Här fans det flera tält som sålde tilltugg och öl.

Vi tog plats vid räcket nere vid kajkanten och hade några andra personer framför oss. Inte de mest idealiska eftersom jag ville få bra fotovinkel vilket jag nu inte hade. När vi stått där en halvtimme säger speakern att ett stort åskmoln är på väg in över området och han uppmanade publiken att ta skydd eftersom tävlingen nu skulle bli uppskjuten i cirka 1 timme. Typisk tänkte vi, men det skulle visa sig att regnet gynnade oss. Vi gjorde som alla andra och tog skydd vid en vägg och fällde upp vårat nyinköpta paraply med Red Bull Air Race loggan. Det började blåsa kraftigt och regnet bara öste ner. Vi blev dyngsura om benen men klarade oss annars ganska bra. När regnet började lätta var vi bland de första som tog plats nere vid kajen och fick riktigt bra platser. Vi hade utsikt över hela tävlingsområdet och en stor TV skärm bredvid där vi kunde följa referat och tider från tävlingen. Det var nog inte så dumt med regnet ändå.

När tävlingen startade kom det första planet flygande från den ena änden av kanalen och for som ett jehu i ca: 350 km/h förbi oss och mellan konerna som stod uppblåsta på pontoner i vattnet. Vid banänden styrde piloten rakt upp och loopade planet i en avslutande roll för att sedan dyka ner mot banan igen och flyga tillbaka. Piloterna utsattes för 10G enligt informationstavlan. Sen vände piloten igen och flög banan två gånger. Detta gjorde alla plan, som var 12 stycken, i tur och ordning. Kameran gick varm och jag hann med att knäppa 760 bilder under flygningarna. Några av de utvalda bilderna kan ni se här nedan. De skulle ha flugit två kvalomgångar inför nästa dags final, men eftersom det kom in sämre väder beslutades att bara en kvalomgång skulle genomföras. Trotts att de bara flög en kvalomgång kände vi oss nöjda och lämnade området bakom oss.

Annonser
Explore posts in the same categories: Flyg

2 kommentarer på “Red Bull Air Race i Rotterdam 2008”

  1. PC Says:

    Läckert!

    På torsdag blir det en tur till EFMA! Boka plan och haka på vettja!

  2. Bosse Says:

    Det hade varit kul men jag har varit bortrest och inte haft möjlighet till det. Det kanske blir fler tillfällen att kunna göra något gemensamt.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: