Irland

Nu befinner jag och Leena oss i Dublin på Irland. Jag skall inte skriva så mycket om resan här utan det gör vi på resedagboken. Men lite kan jag berätta om. Det började på Arlanda där Leena tog fram sin Ipod Touch och kopplade upp sig mot Arlandas avgångstavlor. Kul med små tekniska funktioner som verkligen fungerar. Enligt informationen skulle planet avgå i tid. Men när vi väl kommit in och satt oss i planet får vi veta att vi blev tvungna att vänta 30 minuter på start eftersom det är tät trafik över Köpenhamn.

Då vi landat sa flygvärdinnan att klockan var 14.05. Ehe, där torskade vi två timmar. Hon rättade sig själv strax efter med att säga att klockan nu var 12.05.

Vi har hunnit med att besöka Guinness och Jamesons som jag kanske skriver om vid ett senare tillfälle. I en spritaffär som vi besökte hade de ett stort whiskey sortiment. Vi fick provsmaka några Irländska sorter och jag fastnade för en rökig en, vilket är sällsynt på Irland. Leena pikade försäljaren för att de inte hade någon Svensk whisky. Jo då, sa han och tog med oss till ett glasskåp där en Mackmyra Preludium 06 fanns till försäljning för €70. Han hade sålt en 06:a tidigare idag så det här var den allra sista som fanns kvar.

Annonser
Explore posts in the same categories: Flyg, Whisky

4 kommentarer på “Irland”

 1. J.Backlund Says:

  Ah… Guinness högst upp i byggnaden var inte helt fel… var några år sedan jag var där. Känns som om Guinness och Jameson är obligatoriska besöksmål.


 2. Hej Bosse
  Kul att de hade Mackmyra i butiken. Minns du namnet på butiken? Det vore kul att veta, säskilt som vi inte exporterat dit (ännu) 🙂

 3. Bosse Says:

  Backlund: Ja barren uppe i Guinness var höjdaren under besöket på bryggeriet. 🙂

  Lars: Minns inte namnet men kan kanske ta reda på det. Jag köpte en flaska där och har kanske kvittot kvar där butiksnamnet borde stå. Det var bara ett stenkast från Temple Bar området.

 4. Claes Says:

  Hej!

  Vilken fin blog du har. Kolla gärna en ny sida som jag jobbat med. http://www.flygkartan.se

  på flygkartan.se kan du söka bland flygplatser/flygfält i Sverige. Du kan även lägga upp bilder och recensera flygfält du besökt.

  Hälsningar

  / Claes Martinsson


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: