Med Kamratföreningen till Stegeborg

Jag har varit ut och flugit med kamratföreningen som vi har på jobbet och denna gång bar det av till Stegeborg. Man börjar bli lite av en stammis där nu. Jag var tidigt på plats och kunde göra tillsynen av GMD innan de andra kom. Vi skulle åka med två plan och Pierre skulle spaka KFZ.

Nu var det så att KFZ var försenad från Tyskland efter problem vid en mellanlandning. Det visade sig vara Anders som flög planet så han kunde jag glädjeligen pika för att han kom försent. Anders gjorde sin uppflygning samtidigt som mig och Pierre. Problemet hade varit då de skulle tanka hade flygplatsen ej tagit kort vilket gjorde att de fått leta efter en bankomat innan flygningen kunnat fortsätta.

Var det inte det ena så är det det andra. Det visade sig att KFZ bara hade ca 1 timme kvar till service och vi behövde med lite marginal minst 1 ½ timmes flygning. Vi kollade med piloten som skulle ut med KMO och han skulle max flyga 1 timme så vi böt plan med varandra.

Så det fick bli GMD och KMO som vi skulle iväg med. Våra medresenärer var glada och förväntansfulla. Nu när vi något försenade äntligen var klara och skulle starta, ja då startar inte GMD. Batteriet måste nästan varit helt dött för propellern orkade knappt snurra ett varv. Nu var jag på väg att börja svära men tänkte att jag gör ett försök till. Vred om startnyckeln och motorn stånkade igång. Suck, kändes ganska bra nu.

Det var kanonväder och lugnt i luften vilket gjorde att vi fick en behaglig flygtur till Stegeborg. Middag intogs vid hamnkrogen i den sista solen som låg över trädtopparna. Sen bar det hem igen till Bromma. Våra passagerare såg glada och nöjda ut och trots lite strul i början av kvällen så blev det en bra flygning.


Annonser
Explore posts in the same categories: Flyg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: