Några första tunga steg

Klockan 18.19 för 3 år och 3 månader sedan sprang jag in på Stockholmsstadion och gick i mål efter att genomfört mitt 10:e maraton. Jag kände mig trött på löpningen som jag sysslat med under många år och hade tappat lusten för att springa. När jag kom hem lade jag löparskorna på hyllan och har inte sprungit en meter sedan dess. Jo till bussen kanske…..

Att sluta med träningen så tvärt har sina nackdelar. För min del fortsatte jag äta lika mycket som när jag tränade som mest vilket gjorde att kilona ökade.

Det positiva när jag sprang var att det kunde bli löparrundor på 1-2 timmar vilket gjorde att jag hann tänka på både det ena och det andra och hann rensa hjärnan från jobbet och en massa annat.

Jag har under den senaste två månaderna funderat på att börja springa igen men har inte kommit till skott. Men idag snurrade jag på mig löparskorna igen, tog på mig min gamla löparkeps och tog en kort runda på några kilometer. Jag kan erkänna att det kändes vääääldigt tungt och jag orkade inte springa hela tiden, men det kändes inte helt hopplöst. Jag har fått tillbaka motivationen och ska nu försöka bygga upp konditionen igen.

Mitt mål är inte att börja springa maraton, mitt mål är att få upp kondisen så jag regelbundet kan springa en mil. Jag måste ge mig tid till att köpa nya skor. Sprang idag i samma skor som jag hade under min sista/senaste mara och de har gjort sitt och ska kastas.

Men det finns ett men” också. ”Men” om det börjar kännas riktigt bra finns en möjlighet att jag springer ett maraton till. Det är ett maraton som jag inte sprungit som jag väldigt gärna vill springa och det är New York maraton.

Annonser
Explore posts in the same categories: Löpning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: