Vi fick nödlanda med SK945

Vi flög från Arlanda med SK945 och allt gick till en början bra. Efter en stunds flygning tyckte Leena att det var lite konstigt att motorljudet gick upp och ner, men det var säkert normalt.

40 minuter efter att vi lämnat Norges kust började SAS planet svänga. Jag tyckte det var lite underligt eftersom det måste anses som onormalt att börja svänga när man ligger över Atlanten. Det var i och för sig ganska mulet under oss så kanske berodde svängen på ett CB moln.

Några minuter senare får vi veta av kaptenen att planet har något tekniskt problem och vänder helt om och styr mot Trondheim. Det ända onormala vi till en början lade märke till var att elen bröts en kort stund inne i kabinen men annars märkte vi inte av några problem. Flygvärdinna meddelar att kaptenen är upptagen men kommer så fort han kan meddela status.

Ytterligare några minuter senare är det kaptenen som talar. Vi får då veta att höger motor stannat och att vi nu förbereder en nödlandning i Trondheim. Eftersom vi satt på vänster sida hade vi inte märkt att den högra motorn stannat. Det var bara en orolig person som vi såg, i övrigt tog alla det lugnt.

Inflygningen kändes helt normal och även landningen gick bra. På plattan stod det fullt av brandbilar och ambulanser, men flertalet av dessa körde bort då vi taxade in till plattan och faran blåstes över.

Nu sitter vi på ett hotell 5 minuter från flygplatsen och har fått besked om att ett plan från Peking som är på väg till Stockholm, senare ska ta oss vidare till Chicago. Avgångstiden är planerad till kl.22.40.

brandbil

bussen

hel-motor

ambulans

kaptenen

Annonser
Explore posts in the same categories: Flyg

4 kommentarer på “Vi fick nödlanda med SK945”

 1. tuppluren Says:

  Det var som sjutton. Tack för förstahandsuppgifterna! Hoppas ni får det grejt i LA.

 2. Sindre Says:

  Takk for en informativ beskrivelse, og takk for at du klarer å holde det på et saklig nivå. En motor som slutter å virke er i og for seg ikke noen hverdagshendelse, men det virker som om mannskapet håndterte dette på et veldig profesjonelt nivå, og gjennomførte alle prosedyrene etter boka.

  Med hilsen,

  Sindre

 3. PC Says:

  Hoppla!

  Jag skulle haft gaten på 945 igår men fick andra arbetsuppgifter. Hoppas att kollegorna på TRD skötte sig bra också. Fortsatt trevlig resa!

 4. Bosse Says:

  PC, jag tittade efter dig men visste inte om du jobbade den dagen.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: