Nya inresekrav till USA

Från och med den 12:e januari måste man för resor till USA ansöka om ett inresetillstånd. Det ska inte jämföras med visum utan gäller bara affärs och semester resor upp till 90 dagar. Det gäller även vid mellanlandning i USA för de som exempelvis ska resa vidare till andra länder.

Ansökan om inresa till USA kan göra här https://esta.cbp.dhs.gov

Att söka inresetillstånd är gratis och tillståndet är giltigt i två år. Normalt ska det gå att få svar inom ett dygn men blir det avslag kan ansökan ta betydligt längre tid. Om man av en händelse få avslag för inresa så måste man boka tid för personlig intervju på den amerikanska ambassaden. Ett besök på ambassaden och ansökan för inresetillstånd kan då gå på över 1000 kronor.

Nu ska man inte tro att det är fritt fram att komma in i USA bara för att man fått ett inresetillstånd. Den vanliga säkerhetskontrollen vid gränsen kvarstår där man lämnar fingeravtryck och kan få svara på en del frågor, och man kan fortfarande där bli avvisad.

För den normale svensken ska nog inte detta vara något problem, men man gör nog klokast i att söka inresetillståndet i god tid innan avresa till USA.

Annonser
Explore posts in the same categories: Flyg

2 kommentarer på “Nya inresekrav till USA”

  1. PC Says:

    och under en övergångsperiod (gud vet hur länge den blir) så skall både onlineformuläret OCH den traditionella gröna lappen fyllas i.

  2. pruddelutt Says:

    Ujuj…vem sa att det har blivit enklare att resa? Själv ska jag tillbringa en dag på USAs ambassad i vår tillsammans med dottern för att ordna visum. Något jag inte ser fram emot direkt 🙂


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: