Pilot flyger utan armar

Photo: JESSICA COX MOTIVATIONAL SERVICES

Jag är imponerad av den drivande motivation som Jessica Cox har. Att målmedvetet driva igenom en dröm som till synes kan verka omöjlig. Jessicas dröm var att kunna flyga ett flygplan men det fanns två problem, hon var flygrädd och saknar armar. Men problem är till för att övervinnas. Eftersom Jessica hade körkort och kunde köra bil och i övrigt var medicinsk frisk så var hon också kvalificerad att kunna gå vidare med en pilotutbildning.

Jessica tog sina första flyglektioner i en Cessna men insåg att hon aldrig skulle klara av att flyga ett sådant plan på egen hand eftersom planet måste styras med både ratt och pedaler. En dag såg hon i en tidningsartikel ett flygplan som heter Ercoupe som styrs endast med ratt och inte har några pedaler. Ercoupe var ett plan som skulle passa för hennes utbildning och hon bytte därför ut Cessnan mot Ercoupe.

En flygutbildning kan man klara av på 6-9 månader men för Jessica som saknar armar blev det tuffare. Flygutbildningen tog tre år och i oktober 2008 fick hon sin efterlängtade pilotlicens. Hon blev därmed den första personen i världen som saknar armar att klara av en flygutbildning.

Nu tränar Jessica till att bli flyginstruktör. Hon vill kunna motivera och lära andra med handikapp att bli piloter.

Annonser
Explore posts in the same categories: Flyg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: