Spotify

Spotify är numera en av min favorit klient på datorn. Jag har använt Spotify ett tag och tycker den fungerar klockrent som musikspelare utan avbrott eller fördröjningar. Spotifys gränssnittet påminner något om Apples iTunes och är mycket lättanvänt. När musik spelas från klienten upplever man det som om musiken ligger lokalt på datorn, vilken den inte gör utan den streamas ut via nätet. Det går enkelt att söka efter låtar, artister och även att skapa playlist med sin favorit musik. Spotify är helt gratis om man väljer det reklamfinansierade alternativet eller så kan man betala en månadsavgift och slipper då reklamen.

Spotify är ett svensk företag som jag tror mycket väl kommer att öka snabbt i värde eftersom fler och fler får upp ögonen för Spotify. De har knutit avtal med bland annat Universal Music, EMI, Warner Music och Sony och mycket av den musik som de har rättigheterna till går att spela med Spotify. Spotify har alltså musikbranschen bakom sig så det är ett helt lagligt sätt att få tillgång till massor av musik via nätet med hjälp av Spotify. Här kan ni se en demo.

Annonser
Explore posts in the same categories: Musik

One Comment på “Spotify”

  1. Pontus Says:

    Jag kan inte mer än hålla med dig. Utan tvekan en utav de bättre saker som skett på den fronten. Och en bra kompromiss mellan nedladdning och lönsamhet för industrin.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: