1:a maj kortegen

Den 1:a maj bildade vi vårat eget tåg. Inte för att demonstrera utan för att åka MC ner till Norrköping för att där delta i den traditionella 1:a maj MC kortegen. Jag och Leena plus åtta andra från YCC körde ner från Stockholm till Norrköping. I Oskarshäll tog vi lunchpaus och kunde sittande i solen beundra den fina utsikten över Bråviken.

Något försenade kom vi fram till Norrköping och anslöt kortegen. Där körde vi tillsammans med en till synes oändligt lång MC karavan genom Norrköpingsgator. Flera tusen människor kantade stadens gator för att betrakta alla MC ekipage som rullade förbi. Ganska maffigt att rulla fram i kortegen men lite synd att inget anordnades där kortegen tog slut vid mässhallarna. Varför kunde arrangören inte fixa en samlingsplats där MC folket kunde träffats efter kortegen?

När kortegen var slut fortsatte vi ner till Söderköping för en glasspaus. Kön ringlade sig lååång till glasskiosken men tillslut fick vi alla en varsin glass. Jag fick några nya kompisar som intresserat betraktade varje liten tugga jag tog av glassen. De nya vännerna fick ta del av slumpen och viftade nöjt med stjärten.

Det var en trevlig MC tur som efter mätarkontroll kunde summeras med att 41 mil hade avverkats under dagen.

Annonser
Explore posts in the same categories: MC

2 kommentarer på “1:a maj kortegen”

  1. Bengt Says:

    Får väl tipsa om att dagen innan så hålls varje år än ännu större kortege med start i Linköping och mål vid Kvarnbacken i Skänninge. Där firas valborg på traditionellt sätt och det finns mat, spunnet socker och tombola m m och gott om utrymme för både folk och cyklar. Prova det nästa år! 🙂

  2. Bosse Says:

    Tack för tipset. Kanske provar vi den kortegen nästa år.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: