Mackmyra Special 02

Lördagsmorgon och väckarklockan ringer 07.20. Jag vänder mig om igen och tittar på väckarklockan. 07.20, på en lördag! Det är den 2:a maj och Mackmyra ska släppa sin Special 02 whisky i en serie av 6. Är man whiskyintresserad och vill komma över ett exemplar (eller flera) av denna utgåva så gäller det att vara på plats en bra stund innan Systembolaget öppnar. Jag och Leena tog det lugnt och han ögna igenom DN innan vi tog tvärbanan in mot city. Den här gången hade vi valt att åka in till bolaget på Regeringsgatan där de skulle ha 300 flaskor. Andra bolag hade mellan 18-36 flaskor så möjligheten att komma över ett par flaskor kändes större inne på Regeringsgatan.

Då vi kom fram stod redan ett flertal i kön och vi fick plats någonstans bland de 30 första. Kön växte under den timme vi stod där och strax innan bolaget öppnade var det över 100 personer i kön. Vi fick veta av killen bakom oss att det idag även släpptes en del attraktiva viner vilket han köade för. Alltså köade inte alla enbart för whisky.

När bolaget öppnade dörrarna berättade en ur personalen att man fick köpa tre flaskor per skalle. Jag fick en känsla att det inte längre är samma drag efter Mackmyras flaskor, men jag utgår från att de 12.000 flaskor som säljs på bolaget snabbt kommer ta slut. Vill man framöver köpa fler Mackmyra Special så går de att köpa på Viking båtarna och ute på Arlanda.

Vår bedömning efter att provsmakat Mackmyra Special 02
Alkoholhalt: 50,6%
Färg: Gammalt guld
Doft: Vanilj och russin
Smak: Pepprig och salmiak.
Eftersmak: Russin och vanilj

Annonser
Explore posts in the same categories: Whisky

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: