Green Day i Globen 2009

Green Day är ett av de band vars musik jag brukar försöka klinka på gitarren. De använder enkla och raka ackord och inte en massa avancerade gitarrsolon vilket gör att det är lätt att spela deras musik.

En månad innan konserten i Globen fick jag ett mail från arrangören om att de måste tidigarelägga konsertstarten eftersom Green Day planerar att spelar i tre timmar. Inte illa, låter som man skulle få valuta för pengarna.

Prick klockan åtta klev bandet upp på scenen. Konserten startade i ett ruskigt tempo och jag fick känslan av att inledningen lika bra kunde varit slutet av konserten med dess extranummer. Armstrong sprang upp bland publiken och spelade med sin gitarr i en av de första låtarna. En kille från publiken drogs upp på scenen av Armstrong och lämnade scenen med ett stagedive rakt ut i publikhavet. Raketer och eldflammor sköts upp från scengolvet. Green Day höll ett högt tempo rakt igenom konserten och Armstrong stod inte still i många sekunder. (Det gjorde inte vi heller) De fick med lätthet igång publiken med sina stora armrörelser och satte Globen i gungning.

Slutklämmen av konserten kändes dock lite blek. De avslutade med några lugna låtar vilket jag tycker var fel. De skulle istället slutat med några av de mer fartfyllda låtarna. Av den utlovade tre timmarnas konsert blev det två timmar och tjugo minuter. Det var väl okej, men de kunde väl klämt in två låtar till som jag tycker saknades. Dels Gloria från den nya skivan och den mer klassiska Wake Me Up When September Ends.

Annonser
Explore posts in the same categories: Musik

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s